Het was op het nippertje, maar de maatregelen tegen het coronavirus gooiden toch roet in het eten van de zesde Week van het Ondernemen. Tussen 16 en 27 maart zouden zo’n vijftig Amersfoortse ondernemers een gastles geven, afgestemd op thema’s, branches en onderwerpen die door de scholen zelf worden aangedragen. Twee bedrijven zouden samen met leerlingen werken aan een businesscase. Ook alle wethouders hadden zich ingeschreven voor een gastles en voor het eerst zou Hogeschool Utrecht deelnemen. Doordat het onderwijs vlak voor de grote kick-off in het Hoornbeeck College op slot ging, moesten we dit evenement helaas afblazen. Vanaf deze plek bedanken wij alle deelnemende scholen, docenten en ondernemers voor hun grote betrokkenheid!

Workshop

Wat wél doorging, was de workshop voor ondernemers, als voorbereiding op hun gastles. De bijeenkomst vond plaats op 10 maart, in het gebouw van de Rabobank aan de Computerweg. Zo’n veertig ondernemers kregen allerlei tips en adviezen van docenten Gert Breddels en Martijn Meeuse (Hoornbeeck College) en studenten Job en Ricardo vertelden aan welke eisen een boeiende gastles moet voldoen. Na een korte oefening in kleine groepjes gaf een aantal ondernemers een voorproefje van hun gastles, gevolgd door – soms ongezouten – feedback van de twee studenten. Ondernemers moesten soms slikken, maar deden er hun voordeel mee. Tijdens de afsluitende borrel werd door iedereen volop nagepraat. Wij danken alle deelnemers nogmaals voor haar of zijn aanwezigheid en inzet!

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *