Forum


Op dit online-Platform ontmoeten scholen en bedrijven elkaar rechtstreeks. Als teamleider, docent of ondernemer kun je, met behulp van een inlogcode, je vraag of aanbod toevoegen, verdeeld over drie rubrieken: mensen, middelen en kennis, en bezoekers kunnen er op reageren. Dit varieert van het zoeken en aanbieden van stageplaatsen, vacatures, gastdocenten of projectvoorstellen tot het delen van kennis en middelen. Niet alleen tussen scholen en bedrijven, maar ook van school tot school en van bedrijf tot bedrijf. Je kunt dossiers openen en sluiten, omdat bijvoorbeeld de vraag is beantwoord of de vacature is vervuld. Als gebruiker ontvang je een e-mail als er nieuwe posts zijn geplaatst.

Bijeenkomst hybride...
 
Notifications
Clear all

Bijeenkomst hybride docent/instructeur  

  RSS

inge
 inge
(@inge)
New Member
Lid geworden: 8 maanden geleden
Berichten: 1
12/12/2019 12:35  

Uitnodiging bijeenkomst Beroepenveld en onderwijsinstelling hybride docent/instructeur   

Datum 14 januari 2020 Plaats: Wereld van techniek van MBO Amersfoort

 

Waarom deze bijeenkomst?

Het lerarentekort is bij veel scholen een feit en zeker voor vakken als ICT, Techniek, Nederlands en Wiskunde. Tijdens deze bijeenkomst focussen wij ons op ICT en Techniek.

Om een bijdrage te leveren aan het oplossen van docent/instructeur tekorten, gaat een aantal onderwijsinstellingen vanuit het MBO en het VO graag in gesprek met het werkveld. Het doel van de bijeenkomst is om inzet van medewerkers, die vanuit hun loopbaanperspectief en hun maatschappelijke betrokkenheid eventueel hun werk willen combineren met lesgeven, mogelijk te maken. Wij spreken dan van inzet van een hybride docent/instructeur. Wij geloven dat dit tot een win-win situatie kan leiden voor zowel organisaties vanuit het werkveld als voor onderwijsinstellingen.

Tijdens deze bijeenkomst verkennen wij samen waar de mogelijkheden en kansen zich voordoen. Ook staan wij stil bij vragen die leven en mogelijke knelpunten die ervaren worden bij de realisatie van inzet van hybride docenten/instructeurs. De ambitie die wij hebben is het opzetten van een pool van hybride docenten/instructeurs die een loopbaanstap kunnen zetten en tegelijkertijd behouden kunnen worden voor hun vakgebied.

De bijeenkomst is bedoeld voor managers, en HR-medewerkers die zich met instroom en mobiliteit van medewerkers bezig houden. De bijeenkomst wordt georganiseerd door het Onderwijspact, de partners van Sterk Techniekonderwijs en TechNet Eemland. 

Programma

14.30 - 15.00 uur                          Inloop

15.00 - 15.05 uur                          Welkom door Ronald den Butter (Directeur Techniek MBO Amersfoort)      

15.05 – 15.15 uur                         Inleiding over onderwijs in Nederland door Jan Nieuwenhuizen  (directeur Techniek ROC Midden Nederland)

15.15 - 15.30 uur                          Ervaringen van een hybride docenten/instructeurs uit het MBO en VO

15.30 - 16.45 uur                          Verkenning kansen, vragen en knelpunten                

 16.45 – 17.00 uur                        Terugkoppeling  en afspraken

17.00- 18.00 uur                           Borrel

 

Wij nodigen u graag uit voor deze bijeenkomst op 14 januari 2020. Locatie: Wereld van Techniek bij MBO Amersfoort, Hardwareweg 15, 3821 BL Amersfoort

U kunt zich aanmelden door vóór 7 januari 2020 een mail te sturen naar welkom@utrechtleert.nl.


Citaat
Share: