Week van het Ondernemen


Week van het Ondernemen


BELANGRIJKE MEDEDELING

In verband met de genomen maatregelen betreffende het tegengaan van het Corona virus is de Week van het Ondernemen afgelast.UITNODIGING

Deelname Week van het Ondernemen 2020Hierbij nodigen wij je van harte uit om een gastrol te spelen tijdens de Week van het Ondernemen, van 16 tot en met 27 maart 2020. Deze inmiddels zesde editie sluit, dankzij de gerichte input van scholen en bedrijven, nóg beter aan op de vragen en behoeften van beide werelden. Met als doel om de band tussen onderwijs en arbeidsmarkt verder te versterken.1. Gastlessen
Net als vorige jaren kun je als ondernemer weer één of meer gastlessen geven aan leerlingen van het praktijkonderwijs, mbo, hbo en/of voortgezet onderwijs. Nieuw in 2020 is, dat we de inhoud van de gastlessen gericht(er) afstemmen op thema’s, branches en onderwerpen die door de scholen zélf worden aangedragen. Hiervoor hebben wij een lijst opgesteld met thema’s, branches en onderwerpen die een grote rol spelen binnen de deelnemende onderwijsinstellingen.

Workshop ‘Netwerken voor de klas’ Omdat ‘lesgeven’ aan jongeren best een vak apart is, organiseren wij op 10 maart (16.00 uur) de workshop ‘Netwerken voor de klas’ met tips en trics van docenten én leerlingen. Binnenkort ontvang je meer informatie, onder andere over de locatie.

2. Samenwerken aan businesscase
Het tweede nieuwe element van de Week van het Ondernemen is dat ondernemers en studenten tijdens deze periode samenwerken aan een praktische businesscase. Denk aan een marktonderzoek of website-onderzoek. Als ondernemer formuleer je een businesscase, waarbij je de studenten wil betrekken. De docenten kiezen de cases uit die het beste aansluiten bij hun studenten en zorgen voor adequate begeleiding. De Week van het Ondernemen vormt het startpunt voor de businesscase en kan, als dat nodig is, ook later worden afgerond. Heb jij een voorstel voor zo’n businesscase?

Wij zien je aanmelding met plezier voor 17 februari tegemoet!

Voor vragen, mail of bel even met onze projectleider Sylvia Krebber via info@projecthuizen.nl of bel 06 – 53 146 539.